TOIMITILAT VUOKRAUS: HALLI, VARASTO, TOIMISTO
VUOTEKNO OY VUOKRAA PARHAAT TOIMITILAT

Vapaat toimitilat, teollisuus, tuotanto, varasto,
toimisto, halli, myyntivarastot, vuokra kiinteistöt,
toimitila, tontti, tontit vuokrataan.

Edelliselle sivulle »

Hernesaaren rakennuskannan kuvaus / Hernesaaren Yrityskeskus tänään

Alueella toimii teollisuus- ja palveluyrityksiä mm. autokatsastuskonttori sekä useita venekauppaan että veneiden huoltoon ja talvisäilytykseen erikoistuneita yrityksiä. Myös isojen veneiden, hyötyajoneuvojen ja autojen myyntinäyttely- ja varastoalueeksi Hernesaari sopii hyvin.

Hernesaari tarjoaa karuja, mutta yllättävän hyvin saavutettavia edullisia ”liiketiloja”/myyntivarastohalleja sekä  tuotanto- ja varastotiloja lähes Helsingin keskustasta.
Laivanrakennuksesta vapautuneita hallirakennuksia on kaikkiaan kuusi. Rakennusten pinta-alat vaihtelevat kokoluokissa 3 000 – 12 400 m2:iä. Rakennukset sijaitsevat osoitteissa Laivakatu 2 ja Hernesaarenranta 3 Helsingin Hietalahden kaupunginosassa ja kupeessa Hernesaaren merellisellä niemellä noin 800 m Tehtaankadulta ja noin 2 km ydinkeskustasta.
Tarjolla on runsaasti pysäköinti- ja pihatilaa kiinteistön 112 000 m2:n tontilla, jota on vuokrattavissa siisteihin käyttötarkoituksiin esim. myyntivarastoalueiksi kokoluokissa 400 – 10 000 m2:iä.

Lähipalvelut: kattavat venealan palvelut, autokatsastusasema, konepajoja ja suunnitteluyrityksiä sekä Henry Fordin talossa naapurissa ruokala.

Kulkuyhteydet: Linja-autot HKL 14B,15, 15A ja 16 tulevat tontin viereen. Ruoholahden ja Hietalahden suunnasta mm. Telakkakadulta varsin nopea ajoyhteys. Helikopteriterminaali vieressä. Munkkisaaren laituriin liikennöi kesäaikaan risteilijät. Läheiseen Länsisatamaan tulee säännöllinen matkustaja- ja tavaraliikenne. Munkkisaarenlaiturilta mahdollisuus erittäin raskaisiin merikuljetuksiin vahvistetulta laiturilta, johon tulee 8,9 metriä syvä laivaväylä.

Rakennukset ovat pääasiassa teollisuus- ja varastohalleja, jotka soveltuvat osin myös myyntivarastoiksi - tarjolla on lisäksi myös asiallista toimivaa perustoimistotilaa. Rakennukset on teknisesti hyvässä kunnossa ja osa niistä on varsin uusia 1990-luvulla rakennettuja.

Hallien suuret vapaat korkeudet sekä hyvä infrastruktuuri mahdollistavat niissä mm. tehokkaan tuotannon, tavaroiden siirron ja varastoinnin. Vapaat hallikorkeudet 5,4-27 metriä. Ovikorkeudet 4 - 17 metriä. Ovista mahtuu ajamaan vaikkapa rekalla sisään.
Rakennusten erityisominaisuuksia ovat rakennusten erittäin vahvat lattiat. Lattiat kestävät jopa 50 tonnin pistekuormia. Halleissa on lisäksi runsaasti nostureita ja nostokapasiteettia 1,6 tonnista jopa 50 tonniin.

Rakennus 76
Lämmintä hallitilaa 10824 m2, toimistotilaa 1036 m2, henkilöstötiloja 522 m2.
Merellinen siisti asfaltoitu piha Hernesaarenrannan suuntaan, sopii mm. myyntivarastoksi, tuotantoon ja varastointiin.

Rakennus 80
Lämmintä siistiä hallitilaa 5880 m2
Merellinen siisti asfaltoitu piha Hernesaarenrannan suuntaan, sopii mm. myyntinäyttelytilaksi, myyntivarastoksi, tuotantoon ja varastointiin.

Rakennus 81

Rakennus 79
Sopii tuotantoon, varastointiin ja myyntivarastoksi. Mahdollisuus yhdistää runsaasti asfaltoitua ulkovarastotilaa.

Rakennus 82 ja 83 eivät enää ole vuokrattavissa

Asfaltoitua aidattua varastotilaa
Siisteihin käyttötarkoituksiin useita hehtaareita esim. myyntivarasto ja näyttelyalueiksi, mahdollisuus myös pressuhallien ja telttojen pystytykseen

Karttaliite Hernesaaresta ja tietoa vuokrakohteen rakennuskannasta

Kaava ja ympäristö
Hernesaari on nykyisessä asemakaavassa pääosin teollisuus- ja varastorakennusten aluetta. Yleiskaavassa 2002 Hernesaari on merkitty työpaikka- teollisuus-, toimisto- ja satama-alueeksi. Lisäksi alueelle saa tiloja julkisten palveluiden, yhdyskuntateknisen huollon, virkistyksen ja liikenteen käyttöön. Helsingin kaupungin kiinteistölautakunnan päätöksestä käy ilmi, että alue halutaan toistaiseksi monipuolisesti elinkeinoelämän käyttöön ennen sen siirtymistä mahdollisen uuden asemakaavan mukaiseen käyttöön. Alueelle hahmoteltaneen joskus tulevaisuudessa uutta yleiskaavaa. Sen valmistumisen jälkeen käynnistynee asemakaavan hahmottelu ja suunnittelutyö. Alustavissa alueen tulevaan käyttöön ja kaavoitukseen liittyvissä keskusteluissa on tullut esiin mahdollisuus mm. liiketilojen ja asuntojen osuuden nostamiseen pitkällä aikavälillä. Alueen odotetaan säilyvän nykyisessä käytössä toistaiseksi pitkään, koska satamalta vapautuneet Jätkäsaaren ja Länsisataman alueet on ilmeisesti tarkoitus rakentaa ennen Hernesaarta. Kiinteistön pohjoispuolella toimii Munkkisaaren alueella laivanrakentamista harjoittava STX Europe Oy (aiemmin Akeryards Oy). Kiinteistön eteläpuolella toimii mm. Helikopteriterminaali, jäähalli, HKR:n varikko ja venealan yrityksiä. Yritystoiminnan ja keskustan asukkaille tarjottavien palveluiden määrän arvioidaan lisääntyvän ja monipuolistuvan Hernesaaressa.